Adapters en Senseo

Steeds kom ik het weer tegen: haal adapters uit het stopcontact, omdat ze ook stroom blijven verbruiken als ze niet hoeven te laden. Op mijn meter wordt echter door een blok vol adapters (zonder dat ze laden) aan te sluiten geen verbruik zichtbaar. Wat ik niet hoor, betreft het verbruik van de Senseo. De mijne brengt voor één of twee kop(pen) koffie het volume water voor vier koppen aan de kook. En dat verbruik zie ik wel.

Je kunt bij het apparaat blijven om het uit te schakelen zodra de kop koffie is gezet, maar bij mij werkt het zo niet. Ik doe wat anders tijdens het wachten en dus wordt automatisch voor de tweede keer water voor twee koppen koffie aan de kook gebracht. Water dat ik meestal niet meer gebruik.

En wat als ik toch wil proberen nog een paar kilowatts uit te sparen? Zolang elders 's avonds de terrasverwarmers aan gaan of 's winters winkeldeuren open blijven, zolang de gemeente reeksen lantaarnpalen dag en nacht laat branden, verbeeld ik me niet dat mijn bezuinigen enige zin heeft.

Of ik de oplossing heb? Nou, nee. Helaas.

- - -

Pagina geschreven 7-8-2019.